måndag 28 september 2009

Måndag 28 september

Dagens väder: Soligt och 23 grader mitt på dagen. Vissa hade packat mössa, långkalsonger, tjocka tröjor, regnkläder, men inga shorts.

Här en bild på vårt hotell, Martha Bühler.

Dagens fakta: Hotellet är uppkallat efter den berömda utförsåkerskan som deltog i OS i Saporov 1972. Hotellet ligger uppe i bergsbyn Triesenberg på 884 meters höjd över havet (+ våra 3 våningar).



En sak vi inte hade behövt ha med oss var väckarklockan. Kyrkklockan väckte oss kl 6 i morse och den har en inbyggd snooze-funktion varje kvart. Bilden är tagen från balkongen. Kyrkan längst till vänster på bilden.


Ytterligare en vacker utsiktsbild från vår by. Härligt att vakna till denna vackra vy på morgonen.


Vårt träningsvarv tog hela träningstiden i anspråk. Så här lång kö var det på många banor. Tänk om det inte hade varit träningsgrupper! Men glada var vi i alla fall.

Träningsflitiga som vi är så åkte vi tillbaka på kvällen och gick vårt första stapplande räknevarv (33, 37, 37, Gissa vem som gick vad!) Hade de inte släckt ljuset vid 19.40 hade vi hunnit ett varv till. Vi var även idag sist kvar på banan. Enda sättet att bli av med oss var att släcka ner anläggningen.


Liechtensteins svar på Big Mac - Schnitzelbrot! Sånt här tvingas vi leva på! En vädjan till våra nära och kära: Fyll kylskåpen när vi kommer hem!


Idag har vi även varit på sightseeing med detta söta lilla tufftuff-tåg. Vi åkte genom hela Vaduz. Det tog 35 minuter (med fotopaus). Vi åkte bl a förbi nationalstadion som tog hela 6000 pers (i Vaduz bor 5000 pers). Vi såg också slottet, katedralen och den långa gågatan med konstmuseet och en massa söta kossor och getter.


All träning och den friska luften tog på krafterna.

That's all folks! Over and out! Missa inte nästa episod av vårt Liechtensteinäventyr. I morgon kommer en del nya funktioner, bl a dagens glosa!






1 kommentar:

  1. Vilken härlig miljö och fint väder verkar ni ha. Skönt med en rejäl väckarklocka.
    Lite kuriosa så tror jag att Martha Bühler nådde en 10:e plats som bäst i störtlopp och slalom under OS i Sapporo 1972.
    Lycka till med träningen i morgon!
    P.S Extra pris på Wienerschnitzel på ICA Maxi denna vecka. Har redan handlat ett par kilo så kylen/frysen är på väg att fyllas ;) D.S

    SvaraRadera